به گزارش ایبِنا، آیت الله سیدابراهیم رییسی روز پنجشنبه در جشن احیای ۲۲۰ واحد صنعتی و تولیدی راکد استان آذربایجان شرقی در ماشین سازی تبریز، افزود: بسیار خرسندم که در جمع کارگران پرتلاش مجموعههای احیا شده هستم و از همه کسانی که در احیای کارخانه ماشین سازی نقش داشتند تشکر میکنم.
وی ادامه داد: گروه صنعتی ماشین سازی امروز تولید بسیار بالایی دارد و یکهزار دستگاه ماشین تولید شده و هدف گذاری برای تولید ۲ هزار ماشین خبر خوبی است و نشان میدهد انسانهای با ارادهای در این مجموعه فعال هستند.
آیت الله رئیسی با قدردانی از تلاش این نیروها، گفت: این شرکت کار زیرساختی برای صنعت میکند و صنعت ما نیازمند تولیدات ماشین سازی است و بسیاری از کارخانهها به برکت کار شما نوسازی و تجهیز میشوند.
وی افزود: این مجموعه نقش بسیاری در نوسازی صنعت کشور دارد و بسیاری از کارخانههای کشور را نوسازی کرده و با کارهای نویی که در این مجموعه ارایه میشود زیرساخت صنعت کشور است.
رییس جمهور از مدیریت شرکت ماشین سازی و مسوولان خواست با قوت برای تجهیز این مجموعه تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه این شرکت از بخش خصوصی پس گرفته شد، گفت: اگر خصوصی سازی درست انجام میشد و آورده برای توسعه کارخانه استفاده میشد و نیروهای توانمند بهره مند میشدند مخالف خصوصی سازی شرکت ماشین سازی نبودیم، ولی آنچه که اتفاق افتاد فقط بیکاری کارگران بیشتر و از کار افتادن ماشینهای مجموعه بود.
آیت الله رئیسی گفت: از این جهت خرسندم که چهره کارگران را متفاوت دیدم و شرایط متفاوت شده است.
موفقیت شرکت ماشین سازی نتیجه اراده کارگران است
وی موفقیت شرکت ماشین سازی را نتیجه اراده کارگران دانست و اظهارداشت: کار را شماها انجام دادید من از شما باید تشکر کنم و من و امثال من باید خدمت گزاری کنیم.
آیت الله رئیسی با اشاره به بازدیدش از چند غرفه واحدهای احیا شده و صحبت با صاحبان این صنایع و واحدها، افزود:: برخی ۵۰ تا ۳۰۰ کارگر گرفته اند و سخنانشان این بود که در آغاز کار هستند و خط تولید و کارگر را افزایش میدهند.
وی ادامه داد: اگر دولت کمک کند این افراد میتوانند محصولات بیشتری تولید کنند از این رو باید از فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع حمایت کنیم.
آیت الله رئیسی گفت: آنچه شهدا به ما یاد داده اند و در مکتب آنها یاد گرفته ایم آن است که ما میتوانیم، اگر دیروز سنگر در مقابل رژیم صدام بود امروز سنگرما این کارخانهها و صنایع هستند، دشمن نمیخواهد اشتغال و تولید داشته باشیم، دشمن میخواهد بیکاری باشد.
رییس جمهور اظهار کرد: تبریز، آذربایجان و جای جای ایران اسلامی اراده کرده است که استقلال صنعتی و اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.
وی خطاب به صاحبان صنایع و کارگران گفت: شما نشان دادید که هم دانش را دارید و هم توانایی، و اگر دانش و توانایی را ضمیمه هم کنید محصول آن ماشینی میشود که تولید میکنید.
آیت الله رئیسی به احیای واحدهای راکد کشور و بکارگیری ۶۷ هزار نفر اشاره کرد و گفت: دولت حتما باید حمایت کند زیراکه محصولات تولیدی ایران مشتاقان زیادی دارد و متقاضی برای تولیدات صنعتی ایران بسیار است.
وی به بازدید خود از شهرک چرم در تبریز اشاره کرد و گفت: با گزارشاتی که دوستان دادند دیدیم که ظرفیتهای بسیاری در این صنعت در تبریز وجود دارد.
کار واحدهای تولید، تولید قدرت است
رییس جمهور گفت: امروز کاری که در واحدهای تولیدی صورت میگیرد تولید قدرت است، تولید قدرت فقط تولید موشک نیست.
آیت الله رئیسی افزود: شما با کار بزرگی که در احیای واحدها کردید تولید قدرت کردید امیدوارم که واحدهایی که همچنان راکد است به دست توانمند کارگران احیا شود و دولت و مجلس با تمام وجود در این عرصه حمایت مالی و حقوقی و قضایی خواهد کرد.
وی در مورد نگرانیهای کارگران هم بیان کرد: نگران نباشید به مدیران گفتم که واحدها را مجهز کنند آینده از آن کارگران است و حقوقی از آنها ضایع نخواهد شد.
مهار تورم را با رشد تولید دنبال میکنیم
رییس جمهور اظهار کرد: رشد تولید مد نظر رهبر را تحقق میبخشیم و مهار تورم را با رشد تولید دنبال میکنیم، تولید را افزایش میدهیم، زیرا تولید داروی بسیاری از مشکلات اقتصادی است، با افزایش تولید صادرات افزایش مییابد در نتیجه درآمد بیشتر و تورم کاهشی میشود.
آیت الله رئیسی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) گفت: همانطور که رهبری فرمودند تا به امروز با ایمان و امید پیشرفته ایم و با آن نیز پیش میرویم.
وی گفت: با احیای ۲۲۰ واحد راکد صنعتی در آذربایجان شرقی هفت هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد شده و هزاران شغل نیز با احیای واحدهای دیگر در دست احیا ایجاد خواهد شد.
رییس جمهور با بیان اینکه احیای گروه صنعتی ماشین سازی اراده کارگران و مدیران است، افزود: در ابتدای راه هستیم و نباید کار را انجام شده و تمام شده بپنداریم.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی استانی صنعتی، کشاورزی، معدنی و گردشگری است، ادامه داد: ۲۵۰ واحد در حوزههای دیگر در این استان فعال شده اند به طوری که زمینه برای جذب کارگر بیشتر فراهم شده است تا نرخ بیکاری در استان کاهش یابد.
وی تاکید کرد: نشاط اجتماعی و نشاط خانواده در گرو کار و تلاش است که با احیای واحدهای تولید اتفاق میافتد.
رییس جمهور امروز پنجشنبه از خط تولید ماشین سازی تبریز و نمایشگاه واحدهای احیا شده استان دیدن کرد.
کارخانه ماشین سازی تبریز جزو کارخانههایی است که بر اثر خصوصی سازی غلط به یک کلاهبردار واگذار شده بود.
قربانعلی فرخزاد که کارخانه را به ثمن بخس خریده بود و در سال ۹۷ و در جریان ارزپاشی رانتی، چند صد میلیون به عنوان تأمین تجهیزات و ماشین آلات گرفته بود، اما آن ارز را وارد بازار آزاد کرده و یا کالای دیگری وارد کرده بود.
رسیدگی به اتهامات فرخزاد در سال ۹۸ و در زمان ریاست آیت الله رئیسی بر قوه قضائیه رسیدگی و این فرد به حبس و رد مال و جریمه محکوم شد.
در همان سال آیت الله رئیسی از کارخانه ماشین سازی بازدید کرد و با مشاهده وضعیت نابسامان کارخانه، کارگران بیکار شده و چندین ماه حقوق معوق، دستور بررسی سلب مالکیت به علت نداشتن اهلیت و صلاحیت مالک را داد.
کار طبق روال قانونی پیش رفت و سلب مالکیت انجام شد.
امروز کارگران ماشین سازی از حدود ۸۰۰ نفر در سال ۹۸ به ۲۱۰۰ نفر رسیده است، حقوق عقب مانده در کارخانه وجود ندارد و تولید در حال جان گرفتن است.
آیت الله سیدابراهیم رییسی در قالب پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی سفر کرده است و برای این سفر ۲۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات برای استان پیش بینی شده است.
از مجموع اعتبارات۱۹ هزار و ۳۷۳ میلیارد تومانی سفر اول رئیس جمهور به آذربایجان شرقی تاکنون هشت هزار میلیارد تومان اختصاص یافته و برخی از مگاپروژههای استان که در سالهای گذشته متوقف شده بود با تزریق اعتبارات از محل منابع سفر استانی فعال شده و در حال پیشرفت است
میانگین پیشرفت فیزیکی پروژهها ۶۲ درصد است
تعهد استان برای اجرای پروژهها در سال اول تعداد ۲۷ پروژه بود که در این راستا برای ۱۲ پروژه تخصیص ۱۰۰ و بیشتر از ۱۰۰ درصدی محقق شده و عملیات ۱۵ پروژه نیز به اتمام رسیده است.
در سفر اول رئیس جمهور به آذربایجان شرقی ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای تولیدی و خدماتی در چهار بخش گردشگری، صنعت، کشاورزی و پارک علم و فناوری در نظر گرفته و مقرر شد طی ۲ سال پرداخت شود که ۶ هزار میلیارد تومان مربوط به سال اول به صورت کامل پرداخت شده است.
منبع:ایرنا